آتوسا مومنی به خبرنگار مهر گفت: مدیران شهری تعهدات لازم را برای اینکه مشکلی در ثبت جهانی کاخ گلستان بوجود نیاید داده بودند که در اجلاس میراث جهانی یونسکو در کامبوج آنها را ارائه کردیم. باید این تعهدات ابتدا به کارشناسان یونسکو داده می شد. در این تعهدات تاکید شده بعد از ثبت جهانی هیچ ساخت و سازی در اطراف کاخ انجام نمی شود. حتی کاخ دادگستری باید تا پس از پایان عمر مفیدش تخریب شود و اجازه دخل و تصرف و محکم سازی ساختمان را ندارد.
وی ادامه داد: حریم معقولی را برای کاخ گلستان در نظر گرفتیم که به تایید اعضای کمیته میراث جهانی رسید. هیچکس با حریم کاخ یا سرای دلگشا و یا کاخ دادگستری مشکلی نداشت بلکه همه متفق القول آن را به عنوان کاخ برجسته در قلب پایتخت دارای ارزش جهانی دانستند.
مومنی ادامه داد: وقتی توجیهات ما درباره پرونده کاخ تمام شد تمام اعضا حیرت زده ایستاده و موافقت خود را اعلام می کردند بنابراین این پرونده در کمتر از 5 دقیقه به ثبت جهانی رسید.
پیش از این مدیر کاخ گلستان گفته بود یکی از مشکلات ثبت جهانی این کاخ حریم آن و مرتفع بودن ساختمان کاخ دادگستری است و نگرانی هایی برای ثبت نشدن این اثر ملی در فهرست میراث جهانی وجود داشت.
نظر شما